HOT & TRENDING!
Najbolja espresso kafa u zrnu
Za sve one koji žele da saznaju koja je najbolja espresso kafa u zrnu, sigurni smo da ćete biti oduševljeni činjenicom da smo pronašli pravi ukus espresso kafe koji ćete zavoleti.
Pored dosta brendova i našeg istraživanja, naišli smo na ekskluzivni brend Strauss coffee, koji je našu komisiju ubedio da su jedinstveni i posebni zbog odnosa cene i valiteta.
Imajući u vidu da većina nas uživa u punom ukusu espresso kafe, ovo je brend koji je zadovoljio sve naše kriterijume.
Želeći da vam olakšamo ispijanje jutarnje kafe i samu pripremu, odlučili smo da vam predstavimo i espresso aparate na zrno koje možete pogledati klikom na link ovde.
U pitanju su espresso aparati koji su osmišljeni zahvaljujući kompaniji Doncafe, iza koje stoji Strauss coffee i predstavljaju najkvalitetniju kafu i aparate koje ćete obožavati. Svaki aparat je idealan za domove i manje kompanije koje žele da uživaju u vrhunskoj šoljici espresso kafe.
NAJBOLJA ESPRESSO KAFA U ZRNU VRSTE
Ako se odlučite za neki od ovih sjajnih espresso aparata, sa zadovoljstvom vam predstavljamo koja je najbolja espresso kafa u zrnu i koje su vrste u pitanju. Pored toga što su idealne za espresso aparate, uživaćete u njihovom jedinstvenom i punom ukusu.
U pitanju je Beanz kafa, koja u svojoj ponudi ima čuveni Blend, poznatija kao najkvalitetnija i najukusnija kafa u svetu. Blend kafa u zrnu je specifičnog i prijatnog ukusa, a postoji i nekoliko vrsti blenda koje ćete upoznati u nastavku teksta.
BLEND NO.1 - 850G
Mešavina stvorena pažljivim odabirom visoko kvalitetnih zrna arabike iz Afrike (Etiopija, Uganda) i Južne Amerike (Kolumbija), koje rastu na nadmorskoj visini iznad 2000 metara u savršenim vremenskim uslovima pogodnim za razvoj bobice kafe.
Ova mešavina 100% sofisticirane arabike daje savršen, gladak i kremast espresso napitak blage kiselosti, kakao citrusne arome i ukusa čokolade
BLEND NO.2 - 850G
Mešavina izraženog karaktera, napravljena od 70% specijalno odabranih zrna arabike iz Južne Amerike i Afrike (Kolumbija, Etiopija, Uganda) i 30% robuste iz Azije i Afrike.
Bogata tekstura, naglašena punoća i jačina sa primesama čokolade, grožđa i smokvi pružaju espresso napitak koji obuzima sva čula.
EDUARDO - NIKARAGVA - 850G
Za dobru kafu potrebno je vreme. Kako Eduardo kaže, njegov tim i on su šesta generacija koja upravlja ovom porodičnom plantažom. Njihovi pradedovi su počeli sa radom na ovoj plantaži 1840. godine, kada je započela i sama tradicija uzgajanja kafe.
Kako Eduardo kaže, polako su učili tajne njihovih predaka i malo po malo naučili su praviti kafu na svoj način – visokokvalitetnu kafu koja se uzgaja u mikroklimi, na visini otprilike između 1100 i 1200 metara, gde rastu sofisiticiane arabike. Sušena na njihovom tlu i dvorištu, na nikaragvanskom suncu radi stvaranja snažnih ukusa – crna čokolada sa slatkoćom sušenog voća - to je porodična tradicija.
GABRIEL - UGANDA - 850G
Uzgajana u podnožju snežne planine Ruvenzori u Ugandi, Gabriel i njegov tim decenijama ručno sakupljaju i biraju samo najbolja i najkvalitetnija zrna kafe. Rezultat toga je, kako Gabriel kaže, prava afrička kafa sa notama čokolade, citrusa i blagim nagoveštajem začina.
Ova kafa je odličan primer kafe jedinstvenog porekla, uzgajane u hladu drveća banana. Sa kremastim telom i srednjim intenzitetom, karakteriše je glatka tekstura i kompleksnost više slojeva koji se neprimetno spajaju zajedno.
RAMESH - INDIJA - 850G
Kafa se gaji nadomak prave divljine. Rameševe plantaže su smeštene u senci bujnog drveća, tamo gde su čovek i priroda nerazdvojiva celina. Monsuni i jedinstveni sastav zemljišta čine da plod sazreva lagano, što doprinosi izuzetno niskoj kiselosti i zaokruženom, balansiranom telu ove kafe.
Ideja je da kafa onima koji je piju donese vrhunsko zadovoljstvo, ne samo zbog ukusa i aroma, već i napornog i posvećenog rada koji je uložen da bude baš takva.
Jaka, 100% Robusta, ova kafa nosi note začina, orašastih plodova i crne čokolade. Zato verujemo da je odličan izbor ukoliko želite da istražite autentične kafe Indije.