HOT & TRENDING!
Šta je to forlegovanje?
Isplanirali ste izlazak na ručak sa vašim prijateljima u jednom od najboljih restorana gde vas je dočekao lep ambijent, vrhunska usluga i forlegovanje hrane. Šta je to forlegovanje, saznaćete u nastavku teksta.
Oni koji često posećuju restorane možda su se susreli sa ovim pojmom, mada prava je retkost da se ova reč čuje često u srpskim restoranima. U današnje vreme restorani su postali svakodnevnica većine stanovnika, a samim tim broj restorana iz dana u dan raste po čitavom svetu.
Ukoliko ste ljubitelj ekskluzivnih restorana u kojima imate priliku da uživate u potpunosti, počev od ambijenta pa do usluge, onda je prava prilika da saznate nove stvari i upoznate se sa forlegovanjem.
Reč forlegovanje podrazumeva način seviranja hrane, odnosno kada se, recimo, komad mesa pomoću viljuške i kašike jednom rukom prebacuje sa ovala na tanjir gosta.
Forlegovanje je zapravo francuski način usluživanja i najčešće se koristi kada bi trebalo ubrzati serviranje. Takođe, forlegovanje je idealan način serviranja kada je veći broj gostiju u pitanju.
Ono što je činjenica jeste da će vas ovaj način serviranja hrane svakako oduševiti i ostaviće utisak na vas i vaše prijatelje, posebno kada je reč o dočeku Nove godine.
T.Ž.